Apua couperoottiselle iholle fermentoinnista?

Couperosa ja rosacea iho

Couperosa on tyypillistä meille suomalaisille, joilla on usein ohut ja herkkä iho. Couperosassa kasvojen iho punoittaa, mikä johtuu pinnallisten verisuonien eli hiusverisuonten laajentumisesta. Couperosa näkyy ohuilla ihoalueilla, poskissa ja nenänpielissä punaisina juovina tai punoituksena. Taipumus couperosaan on usein perinnöllinen. Iho reagoi helposti ulkoisiin ja sisäisiin ärsykkeisiin, kuten aurinkoon, kylmään ilmaan, viimaan, tuliseen ruokaan, alkoholiin, stressiin sekä vääränlaisiin tuotteisiin ja ihon hoitoon. Ikä voi altistaa ihon punoitukselle, koska iän myötä iho kuivuu. Couperosaa ei voida parantaa, mutta oireita ja etenemistä voidaan hillitä. Hoitamattomana couperosa voi edetä ruusufinniksi eli rosaceaksi, jolloin punoituksen lisäksi ihoon ilmaantuu märkänäppylöitä.

Lempeyttä ja laatua couperosa iholle

Panosta mieluummin aidosti toimivaan, simppeliin ihonhoitorutiiniin kuin kymmeneen keskinkertaiseen tai huonolaatuiseen purkkiin, joilla et tee yhtään mitään. Huolehdi, että hoidat ihoasi oikeanlaisilla, laadukkailla ja rauhoittavilla tuotteilla. Ulkoilusta, auringosta ja saunasta ei tarvitse kuitenkaan luopua, mutta iho täytyy suojata. Vältä suuria lämpötilojen vaihteluita. sekä tupakkaa, alkoholia ja voimakkaasti maustettuja ruokia.

Fermentointi ja couperoottinen iho

Couperosa iho tarvitsee puhtaita luonnon öljyjä sekä kosteuttavia ainesosia, jotta ihon suojakerros saadaan tasapainoon. Mutta pelkästään tämä ei riitä, on tärkeää miten raaka-aineet on käsitelty ja missä määrin korkealaatuisia raaka-aineita tuotteessa on.

Fermentoimalla eli maitohappokäymisen avulla saadaan iholle luonnollisesti sopiva pH-tasapaino. Fermentoinnissa raaka-aine molekyylit pilkotaan pienempään muotoon, jolloin iho pystyy hyödyntämään aktiiviaineet paremmin. Lopputuotteena syntyy luonnollisesti myös uusia yhdisteitä kuten ihoa hoitavia aminohappoja, lyhytketjuisia rasvahappoja, peptidejä, vitamiineja, probiootteja, postbiootteja, sekä suojaa tuovia flavonoideja ja antioksidantteja. Näin ihon mikrobitasapaino ja suojakerros vahvistuu.

Tästä syystä fermentoidut tuotteet sopivat erinomaisesti herkälle iholle, ihottumaan, couperosaan, akneen, psoriasikseen sekä ehkäisemään ihon ennenaikaista vanhenemista. Terhen suosittelee Circulove nimisen brändin tuotteita, ne ovat 100 % fermentoituja, koostumukseltaan optimaalisia sekä todella laadukkaita. Kyseinen tuotesarja myynnissä myös Terhen verkkokaupassa.

Hellää hoitoa kotona

Puhdistus

Ihon puhdistaminen oikealla puhdistustuotteella on tärkeää. Ihomme tuottama oma rasva suojaa, mutta rasva pestään usein pois liian pesevillä tuotteilla. Tästä syystä kannattaa suosia sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joiden pesevät ainesosat pitävät ihon oman rasvan tallella. Herkkäihoisen kannattaa myös välttää alkoholia sisältäviä kasvovesiä ja karkearakeisia kuorintoja. Kuori ihoa harkiten ja vältä rakeista kuorintaa. Vältä myös liian kuumaa tai kylmää vettä kasvojen pesussa.

Herkän ihon hellä puhdistaja on Circulove Miselli-Hoitoneste. Näppärä suihkepullo!

Kosteutus

Couperosan hoidossa tärkeintä on ihon rauhoittaminen, kosteuttaminen ja vahvistaminen. Hyvin kosteutettu iho suojaa ihon muita kerroksia.

 

Seerumi tai kasvovoide tuo iholle vesipohjaista kosteutusta – sekä useimmiten myös öljyjä. Kasvoöljy puolestaan auttaa pitämään ihon kosteutettuna estäen vesikosteuden haihtumista. Näillä kahdella tuotteella on siis hieman erilainen rooli ihon kosteutuksessa eivätkä siten suoraan korvaa toisiaan. Jokaisen ihon tarpeet ovat kuitenkin yksilölliset: toisen iho tarvitsee enemmän rasvakosteutta (öljyt) kun taas toisen vesikosteutusta (voiteet ja seerumit).

 

Kokeile herkälle iholle laadukkaista luonnon öljyistä tehtyä fermentoitua Circulove rauhoittavaa seerumia ja kasvoöljyä. Voit käyttää näitä mainiosti päivittäin. Paras ihon kunnon kohentaja on säännöllinen, hellä kasvojen hieronta!

Suojaa

Kosteusvoide fysikaalisella aurinkosuojalla on välttämätön lisä herkälle iholle, sillä näin saat suojaa myös näyttöpäätetyön rasituksilta iholla tai auringonvalolta. Kokeile esimerkiksi Circulove Päivävoidetta, joka sisältää suojakertoimen 20.

Saunassa kasvoille on hyvä levittää tuhti kerros kosteuttavaa seerumia tai suojata kasvot kostealla, viileällä pyyhkeellä. Kylmyydeltä ja tuulelta paras suoja on fysiologinen eli huppu päähän ja kaulahuivi korkealle. Myös meikki suojaa ihoa. Varmista, että päivävoiteessa on suojakerroin myös talvella.

Muistilista couperosa iholle

  • Fermentointi vahvistaa ihon mikrobitasapaino ja suojakerros vahvistuu. Tästä syystä fermentoidut tuotteet sopivat erinomaisesti couperoottiselle iholle
  • Vältä mahdollisimman paljon suuria lämpötilamuutoksia (kylmä-kuuma) ja muista ihonsuojaus!
  • Käytä säännöllisesti kosteuttavia seerumeita ja kasvoöljyjä. Säännöllinen Päivittäinen fermentoidun seerumin ja kasvoöljyn käyttö auttaa parantamaan ihon toimintaa ja ärsytyksiä.
  • Puhdista iho hellävaraisesti ja käytä ihollesi hellävaraisia luonnonkosmetiikan puhdistustuotteita. Vältä liian voimakkaiden tuotteiden käyttöä.
  • Käytä kosteuttavia herkälle iholle suunniteltuja päivävoiteita. Muista aina aurinkosuoja vähintään suojakerroin 20
  • Mausteiset ruoat, vehnä-, maito- ja sokerituotteet ärsyttävät ihoa ja saavat sen punoittamaan. Koita siis välttää näitä.

 

Asiantuntijana: Circulove kosmetologi