Hoitava kaalikääre

auttaa erityisesti turvotukseen, tulehdukseen ja nivelkipuihin.

Kaali on erittäin puhdistava, se poistaa nestettä ja antaa kaliumia.

Kaalinlehtiä voit käyttää iholla tulehtuneen kohdan päällä poistamaan turvotusta ja särkyä.

Kaalin terveysvaikutukset

Kaali tiedetään terveelliseksi ja erityisesti hapankaalin tiedetään hoitavan suolistoa. Kaali sisältää paljon C-vitamiinia, K-vitamiinia, kaliumia, kversetiiniä, entsyymejä, glutamiinia, aminohappoja ja B12- vitamiinia. Sen lisäksi, että kaali on terveellistä sisäisesti, on sitä käytetty kautta aikojen myös ulkoisesti, vaikka tarkkaa vaikutusmekanismia ei tunnetakaan.

 

Kaali kansanparannuksessa 

Kaalinlehtikääreet on tuttu kotikonsti imettäville äideille rintatulehduksen hoidossa. Kansanparannuksessa kaalinlehtien käyttö on tuttu jo satojen vuosien takaa. Kaalilla on hoidettu niin ylipainoa, päänsärkyä, tulehduksia ja kipuja. Vaikka kaalia on perinteisesti käytetty tulehduksiin sisäisesti, on nopein tapa vaikuttaa kipuun valmistaa kaalista kääre. Kaalikääre on helppo ja halpa kotikonsti lievittää tulehdusta, kipua tai turvotusta. Kansanparannuksessa kaalikääreitä on käytetty esimerkiksi tulehtuneisiin suonikohjuihin, rintatulehdukseen ja niveltulehduksiin.

 

Hoida kaalilla

Kaalikääreet voit tehdä milloin ja missä vain ja ne ovat luonnollinen tulehduksen ja kivun lievittäjä. Suosittelen kaalikääreitä osaksi jokaisen itsehoidon työkalupakkia. Kaali on myös loistava raaka-aine, kun teet yrttinyyttihierontaa saunassa. Kääreitä valmistaessa voit napsia kaalia myös sisäisesti ja näin tehostaa hoidon vaikutuksia. 

 

Kaalikääreen valmistus

Voit joko viilentää kaalia jääkaapissa tai lämmittää ja notkistaa hieman pannulla ennen hauteen valmistamista, käyttötarkoituksesta ja omasta mieltymyksestä riippuen. Moni käyttää kaalin sellaisenaan.

 

Käytä kaalin uloimmat, vihreät lehdet. Peitä leikkuulauta muovikelmulla, aseta lehdet kelmun päälle ja riko lehtien pinta kaulimella tai haarukalla. Tarkoitus on saada kaalin nesteet valumaan lehdistä ulos.

Aseta kaalinlehdet paljaalle iholle, hoidettavaan kohtaan. Peitä kaalit muovilla ja sido kääre esimerkiksi harsokankaalla.

Anna hauteen vaikuttaa rauhassa, mahdollisimman pitkään, vaikka yön yli.

 

Kaaliterkuin,

Terhi