OPI SAUNOMISEN SALAT

Terhen Helsinki –sauna-akatemia perehdyttää uudella ja modernilla tavalla suomalaiseen saunakulttuuriin. Akatemian koulutukset ammentavat perinteistä mutta tuovat ne esteettisinä ja kokonaisvaltaisina elämyksinä tähän päivään.

 

Terhen kouluttaa saunojen ja hyvinvointipalveluiden henkilöstöä sekä saunasta kiinnostuneita erilaisia ryhmiä perinteisiin hoitomuotoihin ja saunan terveysvaikutuksiin. Terhen tarjoaa saunasta kiinnostuneille kansainvälisille ryhmille sukelluksen suomalaisen saunan historiaan, saunakulttuuriin sekä perinteisiin rituaaleihin ja hoitoihin.

 

Terhen konsultoi ja kouluttaa sauna- ja hyvinvointialan yrittäjiä sekä saunakonseptien uudistamiseen että kokonaisvaltaiseen palvelu- ja asiakaskokemukseen, tuotteistamiseen ja kaupallistamiseen.

 

Koulutukset on suunnattu kaikille saunan hoitavista vaikutuksista ja saunasta elämyksenä kiinnostuneille kuluttajille, saunayrittäjille ja sauna-alan kumppaniverkostolle.

 

Akatemian kouluttajina toimivat Terhen-konseptin perustaja Terhi Ruutu sekä ammattitaitoiset saunahoitajat, –kouluttajat ja yhteistyökumppanit.

Terhi Ruutu

Terhi Ruutu on helsinkiläinen saunaterapeutti, Terhen Helsinki -brändin perustaja ja Hoitava sauna – reseptejä hyvinvointiin -kirjan kirjoittaja.

Hänellä on pitkä tausta kansainvälisestä markkinoinnista sekä brändityöstä Iittalan, ikonisen suomalaisen design-brändin parissa. Terhen Helsinki ja Hoitava sauna – reseptejä hyvinvointiin -kirja syntyivät molemmat Terhin halusta pitää ainutlaatuinen suomalainen saunaperinne elävänä.

Saunomiseen liittyvät terveysvaikutteiset hoidot ja rituaalit ovat kulkeneet Suomessa sukupolvien ajan isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle. Tästä ikiaikaisesta perinteestä kumpuavan hyvinvoinnin Terhi haluaa tuoda tähän päivään, entistä useampien ulottuville eri puolilla maailmaa.

– Opiskellessani saunaterapiaa ymmärsin, kuinka huikeat mahdollisuudet meillä on hyödyntää saunaa hyvinvointiamme lisäävänä ja arkea tasapainottavana rituaalina.

Siksi tahdon tuoda terveysvaikutteiset suomalaiset perinnehoidot osaksi ihmisten arkea. Perinteet antavat kulttuurisen pohjan ja juuret mihin nojata, mutta niitä täytyy vaalia, soveltaa ja uudistaa jokaiseen aikaan sopivaksi. Uskon myös luontoyhteyden, moniaistillisuuden ja kauneuden parantavaan voimaan. Parhaimmillaan terapeuttiset hoidot ovat myös esteettisiä kokemuksia.

Yhteisöllisyys kuuluu olennaisena osana suomalaiseen saunakulttuuriin. Siksi Terhin perustama Terhen on myös uudenlainen, globaali saunayhteisö, jossa saunominen yhdistyy kohtaamisiin, keskusteluihin ja kulttuuriin – asioihin, jotka luovat hyvinvointia ja ovat vaalimisen arvoisia.