ikiaikaista hyvinvointia suomesta.

Terhen on syntynyt intohimosta pitää suomalainen ainutkertainen saunaperinne elävänä ja tuoda luonnollista hyvinvointia ihmisten arkeen eri puolilla maailmaa.

 

Suomalainen sauna on luonut jo vuosisatojen ajan pohjaa hyvinvoinnille ja arjen tasapainolle; sille mikä on tehnyt Suomesta jo neljä kertaa maailman onnellisimman kansan. Saunominen hoitaa kokonaisvaltaisesti, ennaltaehkäisevästi ja elinvoimaa ylläpitävästi.

 

Perinteet antavat kulttuurisen pohjan ja juuret mihin nojata, mutta niitä täytyy vaalia, soveltaa ja uudistaa jokaiseen aikaan sopivaksi. Terhenen pohjana on syvä kunnioitus suomalaisia terveysvaikutteisia perinteitä kohtaan. Uskomme yhä ihmiseen mielen, kehon ja hengen kokonaisuutena sekä kauneuden parantavaan voimaan. Terhen vaalii tätä tasapainoa ja saunomiseen liittyviä elämyksiä.

 

Terhen-nimen taustalla on kansalliseepoksessamme Kalevalassa mainittu utua seulova Terhenetär eli Terhenneiti.

 

Muinaisessa uskonnossa terhen on tarkoittanut utua, auerta ja sumua. Terhenneiti on ollut Kalevalassa usvan haltija sekä unohduksen ja lumouksen jumalatar, joka etäisenä ja haikeana seuloo utua sen noustessa.

bathe like a finn.

Saunalla on suomalaisessa kulttuurissa erityinen asema. Suomalainen sauna on luonut jo vuosisatojen ajan pohjaa hyvinvoinnille ja arjen tasapainolle. Saunominen hoitaa kokonaisvaltaisesti, ennaltaehkäisevästi ja elinvoimaa ylläpitävästi. 

 

Perinteet antavat kulttuurisen pohjan ja juuret mihin nojata, mutta niitä täytyy vaalia, soveltaa ja uudistaa jokaiseen aikaan sopivaksi. Terhenen pohjana on syvä kunnioitus suomalaisia terveysvaikutteisia perinteitä kohtaan. Uskomme yhä ihmiseen mielen, kehon ja sielun kokonaisuutena sekä kauneuden parantavaan voimaan. Terhen vaalii tätä tasapainoa ja saunomiseen liittyviä elämyksiä.

 

Suomalainen saunaperinne kuuluu Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.

Suomalaiset saunahoidot ovat osa kulttuuria.

Terhi Ruutu perusti Terhenen vuonna 2021. Terhillä on pitkä tausta kansainvälisen markkinoinnin ja konseptisuunnittelun parista. Hän on myös koulutettu saunaterapeutti, hieroja ja kirjailija. 

 

Terhen konsepti perustuu Terhin kirjoittamaan kirjaan Hoitava sauna – reseptejä hyvinvointiin, Tammi/2021.

”Opiskellessani saunaterapiaa ymmärsin, kuinka huikeat mahdollisuudet meillä on hyödyntää saunaa hyvinvointiamme lisäävänä ja arkea tasapainottavana rituaalina”.